Exact fold

Snep Exact-Fold plaatwerk-techniek:

De architectuur vraagt naar strakke en perfect afgewerkte vormen. Snep heeft daarvoor een nieuwe en unieke vouwtechniek, de Snep Exact-Fold-techniek. Hiermee zijn nieuwe bewerkingen van metaalplaat te realiseren.

Hoe werkt de Exact-Fold-techniek?

Voor het vouwen (zetten of plooien) van de metalen plaat wordt zeer nauwkeurig een V-naad in het materiaal gefreesd. Vervolgens wordt de plaat op de gefreesde lijn gebogen, met een perfecte en strakke hoek als resultaat. Voorheen waren de hoeken afgerond, maar dat is met deze Snep Exact-Fold-techniek verleden tijd.

Voordelen van Snep Exact-Fold:

Met deze geavanceerde techniek zijn de hoeken zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde scherp. Ook ontstaat er minder spanning op het materiaal en krijgt men een perfecte onderlinge aansluiting van profielen en panelen. De Snep Exact-Fold-techniek is toepasbaar op gewoon en roestvast staalplaat, geslepen of hoogglans, en is verder uit te voeren in aluminium en messing alucobond. Speciale u-profielen en hele korte zetkanten zijn nu realiseerbaar.

Voor het zetten wordt een groef in de plaat gesneden.
 

 

Profielen met scherpe hoeken, gemaakt met de exact-fold plaat- bewerking.
 

 

plaat-panelen met de exact-foldtechniek

 

randafwerking met de exact-foldtechniek, scherpkantig.

Profielen:

De profielen passen perfect en sluitend over andere materialen. De grotere vrijheid bij het ontwerpen resulteert zo in een decoratieve architectuur.

Toepassingen Exact-Fold plaatwerk:

De Snep Exact-Fold-techniek biedt U veel architectonische en decoratieve mogelijkheden in winkelcentra, kantoorgebouwen, theaters, hotels en andere openbare gebouwen zoals luchthavens, stations en metro`s. Maar niet alleen daar.

Denk bijvoorbeeld aan gevels, liftpartijen, luifels, glas- en raamconstructies, wanden, kozijnen, meubels, balies, afwerking van vloerranden, plinten, plafonds, kolom-omkastingen en entrees.

Verder is deze techniek aan te bevelen overal waar voor metalen producten een hoge afwerkkwaliteit wordt vereist, zie de voorbeelden.

Ook op het industriële vlak biedt de Snep Exact-Fold- techniek waardevolle mogelijkheden. Met deze techniek zijn namelijk profielen, panelen en cassettes te vervaardigen die niet met de conventionele zettechnieken realiseerbaar zijn.